Jag heter Hanna Ericsson och bor på en liten hästgård i Sunhultsbrun. Här bor jag tillsammans med min 12-årige son och våra djur. Vi har hästar, hundar och katter.
Jag älskar djur och är uppvuxen med hästar! Djuren, min positiva läggning och passion för hovslageri är grunden i mitt driv och vilja att hjälpa hästar och hästägare. Min långa erfarenhet av hästar och av att ha jobbat med många olika människor i ett tidigare yrke har gjort att jag har lärt mig mycket om mig själv och andras olikheter. Jag tycker det är väldigt roligt med olikheter bland människor och djur
Min "hästkarriär" börjare redan som liten med egna ponnyer som jag tävlade. Därefter fortsatte jag på Tenhults naturbruksgymnasium med hästinriktning. Det var där tankarna på att bli hovslagare väcktes. Mitt hästintresse har därefter fortsatt på hobbynivå bredvid mitt arbete som personlig assistent. Jag brinner för att träna hästar och mig själv, och för att utvecklas tillsammans. Tävlandat har jagt på hyllan, jag är ingen tävlingsmänniska. Förutom min egen ridning har jag haft en del träningar för mindre barn.
För 5 år sedan, när min farfar var sjuk, bestämde jag mig för att de var dags att uppfylla min dröm om att bli hovslagare och få jobba med hästar. Jag ringde min dåvarande hovslagare för att fråga om praktikplats! För att bli hovslagare krävs pratik i tre månader. Därfter får man söka till hovslagarskolan. Jag valde att söka till BYS 3-åriga hovslagarskola i Skara, där man får gesällbrev och är godkännand hovslagare av jordbruksverket vid examen. Läs mer om hovslagarutbildningen här
Jag har ännu en dröm, att inom några år bygga en smedja hemma på gården. Där kommer jag ta emot kunder och akuta fall även utanför vanlig arbetstid.
Mitt mål är alltid att ge bästa service, ha en öppen dialog med mina kunder och ett gott samarbete med mina hovslagarkollegor.
Tycker du att jag låter som en hovslagare för dig och din häst, så tveka inte att höra av dig!
Hoppas vi ses i stallarna! /Hanna
Hästens hovar bär hela dess kroppsvikt och är utsatta för stora krafter och påfrestningar. En häst med dåligt skötta hovar kan få problem med både rörelseapparaten och hela kroppen.
Om hovarna inte sköts regelbundet kan det leda till hälsoproblem som hovböld, hovsprickor och inflammationer. Detta kan orsaka smärta för hästen och påverka dess rörelseförmåga och välbefinnande.
Genom att sköta hästens hovar regelbundet kan man upptäcka eventuella problem i ett tidigt skede och åtgärda dem innan de utvecklas till allvarliga hälsoproblem.
Hästens hovar påverkar även dess balans och förmåga att prestera, såsom att hoppa eller galoppera. Genom att hålla hovarna i god kondition kan hästen prestera bättre och undvika skador.